Toate
Contact
( 0 produse)
HOME    Sisteme informatice feroviare volumul 1. Analiza si proiectare
Sisteme informatice feroviare volumul 1. Analiza si proiectare
Autor: Stefan Iovan
Colectia: Informatica
Dimensiune: 16.5 x 23.5 cm
Format: brosata, alb-negru
Nr. pagini: 292
Data Aparitiei: 2002
ISBN: 973-85247-6-8
Reducere
0%
Pret:
15.26 RON
Lucrarea este structurata in sapte capitole in care sunt abordate etapele de realizare, analiza si proiectare a sistemelor informatice, sistemele de gestiune a bazelor de date cu aplicatii in domeniul feroviar. Se remarca prezentarea detaliata, definirea si clasificarea principalelor concepte ale sistemelor informatice feroviare. Sunt examinate metodele de analiza a sistemelor economice, tehnicile de investigare, studiul de fezabilitate, metodele folosite in organizarea sistemelor informatice si a managementului de proiect, punandu-se accentul pe proiectarea sistemelor informatice modulare. Se face o analiza comparativa a unor sisteme informatice feroviare reprezentative din tara noastra, care utilizeaza baze de date, precum si a unor sisteme informatice actuale de la caile ferate din Germania, Franta, Elvetia. In ultima parte, sunt abordate teme de avangarda: conceptul de intreprindere virtuala, metodologie orientata spre e-business, comertul electronic, protectia consumatorului si organizatiile internationale implicate in aceasta tema si exemple de proiecte internationale pentru reducerea decalajului informatic in lume.


Prezentare autor:

Stefan Iovan – a absolvit Facultatea de Stiinte ale Naturii Timisoara, sectia Informatica, promotia 1979, si este doctor in Stiinte exacte – Matematica al Universitatii de Vest.
Dupa terminarea facultatii si-a desfasurat activitatea la Centrul Teritorial de Calcul Electronic Oradea, ca realizator de sisteme informatice, iar apoi la Institutul de Cercetari Componente Electronice Bucuresti, ca cercetator stiintific in colectivul de proiectare asitata de calculator.
Din 1999 lucreaza in cadrul Companiei Nationale de cai Ferate C.F.R. S.A., la inceput ca sef de proiect restructurare iar mai apoi in cadrul Centrului de Informatica al Companiei Nationale de Cai Ferate C.F.R. S.A. ca director tehnic. Este programator de sistem in cadrul proiectului IRIS.
Este cadru didactic asociat la Facultatea de Automatica si Calculatoare a Universitatii Politehnica Bucuresti, unde a sustinut cursuri, seminarii si laboratoare la discipline precum: limbaje de programare Pascal si C/C++, structuri de date si algoritmi, sisteme de operare, baze de date, realizarea sistemelor informatice.
A publicat peste 60 de articole de specialitate, comunicari stiintifice si studii in tara si strainatate. Participa si prezinta lucrari la congrese si coferinte internationale in Germania, Slovacia, Israel, Cehia, Franta, Austria.
Sisteme informatice feroviare volumul 2. Programare si implementare
32.7 RON