Toate
Contact
( 0 produse)
HOME    Chimie anorganica, vol. I Structura atomului. Legatura chimica
Chimie anorganica, vol. I Structura atomului. Legatura chimica
Autor: Cornelia Guran
Colectia: Studiorum
Dimensiune: 16.5 x 23.5 cm
Format: brosata, alb-negru
Nr. pagini: 244
Data Aparitiei: 2008
ISBN: 978-973-7725-43-1
Reducere
0%
Pret:
23.98 RON
Lucrarea Chimie anorganica, este elaborata in doua volume: Chimie anorganica - Structura atomului. Legatura chimica si Chimie anorganica - Chimia sistematica a elementelor tipice.
Volumul I al lucrarii Chimie anorganica isi propune sa fie un suport de curs util in insusirea unor notiuni fundamentale ale acestei discipline (configuratia electronica a elementelor, corelatiile configuratie electronica si pozitie in sistemul periodic, configuratie electronica si proprietati fizico-chimice, configuratie electronica si legaturi chimice etc.). Aceste notiuni, prezentate riguros si accesibil, sunt absolut necesare pentru intelegerea corecta a chimiei clasice si moderne a elementelor si compusilor formati de acestea.
Exercitiile si problemele introduse in fiecare dintre cele doua volume au rolul de a angaja activ studentul, oferindu-i adeseori o tema de documentatie sau un subiect de gandire, in scopul consolidarii cunostintelor de chimie.


Prezentare autor:

Prof. dr. Cornelia Guran, sef de catedra la Chimie Anorganica, Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor Universitatea Politehnica din Bucuresti.
Autoare a peste 20 de carti (manuale, indrumare de laborator si culegeri de probleme) pentru uzul studentilor, a peste 125 de articole publicate in reviste de specialitate din tara si strainatate, a peste 30 de contracte de cercetare in calitate de responsabil, a peste 40 de contracte de cercetare in calitate de collaborator.
Referent stiintific de specialitate: Revue Roumaine de Chimie, Buletinul Stiintific UPB; membra in diverse comisii si comitete interne si internationale.
Conducator de lucrari de diploma si dizertatie, membra in comisiile de examen de diploma si de dizertatie, conducatoare de doctorate si membra in comisii de doctorat, conducatoare de lucrari la sesiunile stiintifice studentesti.