Toate
Contact
( 0 produse)
HOME    Ganduri care duc spre lumina
Ganduri care duc spre lumina
Autor: Arhimandrit Teofil Paraian
Colectia: Religie
Dimensiune: 14 x 20 cm
Format: brosata, alb-negru
Nr. pagini: 372
Data Aparitiei: 2011
ISBN: 987-973-7725-84-4
Reducere
0%
Pret:
0 RON
epuizata


\"In toate mi-am revarsat sufletul, in intelesul de a-i chema pe oameni la bucurie, de a-i chema pe oameni la liniste sufleteasca, de a le da cititorilor temeiuri de bucurie, de a le da cititorilor valori de care nu ar fi aflat din alta parte - si asa am cautat sa inmultesc binele si bucuria. Sa stiti ca si acum dorinta mea cea mai de capetenie este sa inmultim - sa inmultesc eu, sa inmultim noi - binele si bucuria. De ce? Pentru ca Dumnezeu ne-a creat ca sa facem binele si Dumnezeu ne-a chemat la bucurie. Am convingerea ca Dumnezeu este izvor de bucurie, este izvor de bine si ca Dumnezeu ne ajuta sa avem in sufletul nostru binele si bucuria\", Arhimandrit Teofil Paraian.


Prezentare autor:

Arhimandrit Teofil Paraian - Este unul din marii duhovnici ai Romaniei, a slujit la Manatrirea Brancoveanu de la Sambata de Sus.
Desi a ramas fara vedere din pruncie, urmeaza cursurile scolii la Cluj-Napoca si Timisoara, in scoli pentru nevazatori. Cursurile liceale la Timisoara, in Liceul teoretic \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"C. D. Loga\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" (pentru vazatori); in aceasta perioada il cunoaste pe Parintele Arsenie Boca, de la care deprinde practica Rugaciunii Lui Iisus. Student si licentiat la Institutul Teologic din Sibiu.
In anul 1953 intra in obstea Manastirii Brancoveanu, al carei vietuitor ramane pana la sfarsitul vietii. Este tuns in monahism, primind numele de Teofil. Este hirotonit diacon (1960) de catre mitropolitul Nicolae Colan al Ardealului, preot (1983) de mitropolitul Antonie Plamadeala al Ardealului. Este hirotesit protosinghel (1986) si arhimandrit (1988). In perioada 1992 - octombrie 2009 tine cicluri de conferinte cu teme religioase in toata tara, dar si in strainatate (Germania, Franta, Spania, Grecia).
In fiecare an la Manastirea Oasa se organizeaza Tabera nationala studenteasca \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Parintele Teofil Paraian\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\".
Cale spre bucurie
0 RON
Ganduri care duc la cer
0 RON
Aspecte apologetice contemporane
19.62 RON
Cunoasterea Lui Dumnezeu prin rugaciune
0 RON