Toate
Contact
( 0 produse)
HOME    Istoricul tractiunii feroviare in Romania - 1854-1918 (vol.1)
Istoricul tractiunii feroviare in Romania - 1854-1918 (vol.1)
Autor: Serban Lacriteanu, Ilie Popescu
Colectia: Transporturi
Dimensiune: 16.5 x 23.5 cm
Format: cartonata, alb-negru
Nr. pagini: 696
Data Aparitiei: 2013
ISBN: 978-973-7725-31-8
Reducere
0%
Pret:
0 RON
epuizata

1Istoricul tractiunii feroviare din Romania este o enciclopedie ampla, in trei volume, care surprinde toate aspectele si intamplarile ce definesc \"viata\" pe care au avut-o locomotivele cu abur si mecanicii lor. Informatiile sunt bine structurate astfel incat sa permita o cautare rapida a subiectelor dorite si, in acelasi timp, sa prezinte logic evolutia materialului rulant in functie de evolutia istorica a Romaniei.

In cadrul primului volum, se prezinta evolutia locomotivei cu abur, in perioada 1854-1918, pe caile ferate din proviinciile istorice ale Romaniei, si anume: Banat, Transilvania, Dobrogea, Bucovina, Moldova, Muntenia si Oltenia, precum si din Basarabia. Evolutia locomotivelor cu abur din vechea Romanie este prezentata atat in cadrul societatilor si directiilor care expoatau, separat, aceste linii, cat si incepand din 1882, in cadrul Directiei Generale C.F.R. Sunt date detalii privind modul de numerotare, clasificare, inscriptionare si vopsire al diferitelor tipuri de locomotive cu abur care au circulat pe liniile ferate ale tarii.


Prezentare autori:

Serban Lacriteanu - a absolvit Facultatea de Transporturi Bucuresti, sectia Material rulant de cale ferata. A colaborat cu reviste din strainatate pentru realizarea de articole privind istoria cailor ferate din Romania. Este membru fondator al Tren Clubului Roman, iar din 2005 este expert acreditat de Ministerul Culturii pentru evaluarea patrimoniului Cultural Mobil.

Ilie Popescu - a absolvit Facultatea Tehnica de Transporturi Feroviare din Bucuresti. A activat ca cercetator stiintific in cadrul ICPTT BUcuresti, in cadrul sectiei Noi Tehnologii de Transport, si apoi in cadrul SNCFR - CFR Calatori. Pasionat de istoria cailor ferate este un colectionar de materiale pe aceasta tema, devenind un cunoscut filatelist, cartofil si bibliofil la tematica \\\\\\\"Ferrovia\\\\\\\".
FRANAREA MATERIALULUI RULANT DE CALE FERATA
70.85 RON
Istoricul tractiunii feroviare din Romania - 1919-1990: Locomotivele cu abur CFR (vol. 2)
54.5 RON
Istoricul tractiunii feroviare din Romania - 1919-1990: Locomotivele cu abur CFR de provenienta straina si parc auxiliar (vol. 3)
54.5 RON
Desiro SR 20 D Manual de intretinere si reparatii
0 RON