Toate
Contact
( 0 produse)
HOME    Ganduri care duc la cer
Ganduri care duc la cer
Autor: Arhimandrit Teofil Paraian
Colectia: Religie
Dimensiune: 14.5 x 20.5
Format: cartonata, alb-negru
Nr. pagini: 320
Data Aparitiei: 2013
ISBN: 978-973-7725-55-4
Reducere
0%
Pret:
0 RON
epuizata


Ganduri care duc la cer contine predicile rostite de Parintele Teofil Paraian la intalnirile cu tinerii studenti in taberele de rugaciune si munca organizate la Manastirea Oasa in anii 2002, 2003 si 2004. Gandurile pline de dragoste si povete ale Parintelui Teofil sunt menite sa-i lumineze si sa le deschida sufletele spre bine tututror celor care il asculta sau citesc aceasta carte.
Teme precum:
\\\\\\\"Intalnirile Domnului Iisus Hristos cu noi\\\\\\\",
\\\\\\\"Ce stim despre Dumnezeu? Ce trebuie sa stim despre Dumnezeu? Cum sa ne raportam la Dumnezeu?\\\\\\\",
\\\\\\\"Credinta si iubire\\\\\\\".

\\\\\\\"Iubiti credinciosi, sa nu ne inselam. Sa nu cumva sa ne gandim ca ceea ce nu facem atunci cand trebuie sa facem, putem face altadata. Nu, fiecare zi are rostul ei, fiecare zi are datoria ei. Nu ai mers intr-o duminica la biserica, aceea ramane fara implinirea cuvenita. Nu ai cum sa mergi in alta duminica pentru duminica in care nu ai fost, pentru ca in fiecare duminica trebuie sa mergi la slujba. Si apoi, e bine sa faci din casa ta o prelungire a bisericii, o prelungire a darului lui Dumnezeu\\\\\\\".


Prezentare autor:

Arhimandrit Teofil Paraian - Este unul din marii duhovnici ai Romaniei, a slujit la Manatrirea Brancoveanu de la Sambata de Sus.
Desi a ramas fara vedere din pruncie, urmeaza cursurile scolii la Cluj-Napoca si Timisoara, in scoli pentru nevazatori. Cursurile liceale la Timisoara, in Liceul teoretic \\\\\\\"C. D. Loga\\\\\\\" (pentru vazatori); in aceasta perioada il cunoaste pe Parintele Arsenie Boca, de la care deprinde practica Rugaciunii Lui Iisus. Student si licentiat la Institutul Teologic din Sibiu.
In anul 1953 intra in obstea Manastirii Brancoveanu, al carei vietuitor ramane pana la sfarsitul vietii. Este tuns in monahism, primind numele de Teofil. Este hirotonit diacon (1960) de catre mitropolitul Nicolae Colan al Ardealului, preot (1983) de mitropolitul Antonie Plamadeala al Ardealului. Este hirotesit protosinghel (1986) si arhimandrit (1988). In perioada 1992 - octombrie 2009 tine cicluri de conferinte cu teme religioase in toata tara, dar si in strainatate (Germania, Franta, Spania, Grecia).
In fiecare an la Manastirea Oasa se organizeaza Tabera nationala studenteasca \\\\\\\"Parintele Teofil Paraian\\\\\\\".
Cale spre bucurie
0 RON
Ganduri care duc spre lumina
0 RON
Aspecte apologetice contemporane
19.62 RON
Cunoasterea Lui Dumnezeu prin rugaciune
0 RON