Toate
Contact
( 0 produse)
HOME    Cale spre bucurie
Cale spre bucurie
Autor: Arhimandrit Teofil Paraian
Colectia: Relgie
Dimensiune: 14 x 20 cm
Format: cartonata, alb-negru
Nr. pagini: 296
Data Aparitiei: 2013
ISBN: 978-973-7725-69-1
Reducere
0%
Pret:
0 RON
epuizata


Cale spre bucurie contine predicile rostite de Parintele Teofil Paraian la intalnirile cu tinerii studenti in taberele de rugaciune si munca organizate la Manastirea Oasa in anii 2005, 2006 si 2007.
Gandurile pline de dragoste si de povete ale Parintelui Teofil sunt menite sa-i lumineze si sa le deschida sufletele spre bine tututror celor care il asculta sau citesc aceasta carte.
\\\\\\\"Calea catre fericire ar fi aceasta:
1. credincios Lui Dumnezeu,
2. slujitor Lui Dumnezeu,
3. cunoscator de Dumnezeu,
4. iubitor de Dumnezeu
5. si fericit.
Sunt cinci trepte. Patru duc la a cincea:
1. credinta in Dumnezeu,
2. slujirea Lui Dumnezeu,
3. cunostinta de Dumnezeu,
4. iubirea de Dumnezeu,
care duc la cea de-a cincea treapta
5. fericirea.
Este greu sa ajungi sa fii fericit? Nu-i greu. Daca stii calea si mergi pe ea, ajungi acolo unde doresti sa ajungi\\\\\\\".


Prezentare autor:

Arhimandrit Teofil Paraian - Este unul din marii duhovnici ai Romaniei, a slujit la Manatrirea Brancoveanu de la Sambata de Sus.
Desi a ramas fara vedere din pruncie, urmeaza cursurile scolii la Cluj-Napoca si Timisoara, in scoli pentru nevazatori. Cursurile liceale la Timisoara, in Liceul teoretic \\\\\\\"C. D. Loga\\\\\\\" (pentru vazatori); in aceasta perioada il cunoaste pe Parintele Arsenie Boca, de la care deprinde practica Rugaciunii Lui Iisus. Student si licentiat la Institutul Teologic din Sibiu.
In anul 1953 intra in obstea Manastirii Brancoveanu, al carei vietuitor ramane pana la sfarsitul vietii. Este tuns in monahism, primind numele de Teofil. Este hirotonit diacon (1960) de catre mitropolitul Nicolae Colan al Ardealului, preot (1983) de mitropolitul Antonie Plamadeala al Ardealului. Este hirotesit protosinghel (1986) si arhimandrit (1988). In perioada 1992 - octombrie 2009 tine cicluri de conferinte cu teme religioase in toata tara, dar si in strainatate (Germania, Franta, Spania, Grecia).
In fiecare an la Manastirea Oasa se organizeaza Tabera nationala studenteasca \\\\\\\"Parintele Teofil Paraian\\\\\\\".
Ganduri care duc la cer
0 RON
Ganduri care duc spre lumina
0 RON
Aspecte apologetice contemporane
19.62 RON
Cunoasterea Lui Dumnezeu prin rugaciune
0 RON